Chanson d'Amour (Quand j'etais chanteur) de Xavier Giannoli- França, 2006 - 112 min. VOSEUn cantant de cap a caiguda que es dedica a amenitzar les sales de festa s'enamora d'una jove a qui dobla l'edat. Gerard Dépardieu i Cécile de France es troben l'un a l'altre en aquesta espècie de drama musical on saben perfectament que la història entre ells no anirà a més. Després de diversos curtmetratges com Le Condamné (1993), Terre Sainte (1994), J'Aime Beaucop ce que Vous Faites (1995) i Dialogui au Sommet (1996), aconsegueix la Palma d'Or de Cannes pel seu curtmetratge L'Interview (1998). Giannoli s'inicia al món del llargmetratge amb el drama Les Corps Impatients, a la qual va seguir l'any 2005 el film L'aventure. Per Chanson d'amour va ser nominat al Cesar al millor director i millor guió.
4 meses, 3 Semanas y 3 Días (4 Luni, 3 Saptamani si 2 Zile) de Cristian Mungiu- Romania, 2007 - 113 min. VOSELa pel·lícula segueix el drama de Gbia, una jove que intenta avortar il·legalment a Romania durant els últims dies del Comunisme. Retrat tan precís com depriment de la societat romanesa en l'època de la dictadura de Nicolae Ceausescu.
Guanyadora de la Palma d’Or del Festival de Cannes, 4 meses, 3 semanas, 2 días, és el primer lliurament d’un projecte anomenat Relats de l’edat d’or, una història subjectiva del comunisme a Romania explicada mitjançant la seva llegenda urbana. L’objectiu del projecte és parlar d’aquell període sense fer referències directes al comunisme, explicant diferents històries que enfoquin opcions personals en una era d’infortuni en la que la gent va tenir que viure com si fossin temps normals.
12:08 Al Este de Bucarest (A fost sau n-a fost?) de Corneliu Porumboiu- Romania, 2006 - 89 min. VOSEEn una petita població de Romania, el propietari d'una emissora local de televisió prepara un programa sobre les revoltes populars que van forçar la fugida del dictador Nicolae Ceaucescu de Bucarest, setze anys enrere. Per il·lustrar aquella gesta revolucionària, convida uns personatges peculiars al seu plató: Emanoil Piscoci, un vell jubilat que acostuma a fer de Pare Noel durant les festes nadalenques; i Tiberiu Manescu, un professor d'història carregat de deutes per culpa de l'alcohol. Els dos convidats s'autoproclamen "herois" de la revolució davant la càmera, i en l'entrevista rememoren l'històric assalt a l'Ajuntament sota els crits de «Fora Ceaucescu!». Llavors, alguns telespectadors telefonen al programa per qüestionar aquesta versió dels fets, i el debat televisiu farà un gir inesperat.