Cicle Les relacions humanes

A través d’aquest cicle anem veient com les relacions humanes són canviants, com algunes relacions d’anar malament, milloren, d’altres semblen bones, però en el fons s’amaguen o s’amaguen els problemes, i que per raons variades els implicats de vegades han de seguir camins diferents. Ens mostraran la fragilitat sentimental de la parella i com es passa del drama a la comèdia i viceversa i això induirà a la complicitat del públic.

4 de maig Las llaves de la casa,
de Gianni Amelio, Itàlia/França/Alemanya, 2004, 105’
Víctima d’un part traumàtic, Paolo té una minusvàlua física i mental, i ha de viatjar a un hospital especial a Berlín. Gianni que l’acompanya amb l’esperança de conèixer al fill que un cop va abandonar, es topa amb Nicole, una dona de caràcter que ha dedicat la seva vida completament a la cura de la seva filla, també discapacitada. A través de les seves converses, Nicole ajuda a Gianni a superar la culpa d’haver abandonat a Paolo. Aquesta epifania desemboca en una inesperada i fràgil felicitat entre pare i fill, que acabaran descobrint-se l’un a l’altre en un lloc lluny de casa.

11 de maig, En la ciudad,
de Gianni Amello, Itàlia/França, 2003, 110’
És la història d’un grup d’amics a Barcelona, un conjunt de personatges propis de la gran ciutat. Històries còmiques i dramàtiques sobre les seves relacions, els seus valors, infidelitats, mentides i desitjos secrets. Com bons amics, es veuen gairebé a diari. Però darrera d’aquesta façana de quotidianeïtat segueixen mantenint part de les seves vides ocultes. Només els espectadors seran testimonis de tot.

18 de maig, Melinda y Melinda,
de Woody Allen, USA 2004, 102’
Melinda y Melinda, barrreja la comèdia romàntica i el drama. L’acció té lloc a Manhattan i relata la vida de parelles en crisis, tracta de la fragilitat de l’amor, la infidelitat dins del matrimoni, el romanç sofisticat, la incapacitat de comunicació, dubtes existencials, sentiments de culpa, té moments de gran càrrega dramàtica amb fantàstics diàlegs còmics.

4 de maig Las llaves de la casa
11 de maig En la ciudad
18 de maig Melinda y Melinda