11 de març - Séraphine

Séraphine de Martin Provost - França, 2008 - 125 min. VOSE Narra la vida, fora del comú, de la francesa Séraphine Louis, coneguda com Séraphine de Senlis, una dona nascuda el 1864 que va ser pastora, després mestressa de casa i, finalment, pintora abans d'enfonsar-se en la bogeria.
Començaments de segle XX. Séraphine, de 42 anys, viu a Senlis i es guanya la vida netejant cases. El poc temps que li sobra l'ocupa pintant. És la dona de la neteja de la Sra. Duphot, que lloga un pis a Wilhelm Uhde, un marxant alemany fascinat pels pintors moderns i ingenus. Durant un sopar ofert per la Sra. Duphot, Wilhelm Uhde descobreix un petit quadre que havia portat Séraphine uns dies abans. Fascinat, el compra i convenç Séraphine perquè li ensenyi altres obres seves.

Séraphine de Senlis va ser una pintora naïf ignorada per la seva època i després oblidada per la història de l'art durant les dècades posteriors. Pastora i serventa, mai no va poder viure de la seva passió. Passava les nits pintant quadres de motius florals tancada en la seva minúscula habitació mentre el seu entorn ridiculitzava la seva vocació artística, impròpia d'una dona pobra i sense educació a la França petitburgesa d'entre-segles.

Dijous 11 de març
21'30 H. Ateneu de Cerdanyola