12 de maig - Submarino

Submarino, de Thomas Vinterberg | Dinamarca, 2010 - 105 min. Color. VOSE.
Nick i el seu germà van créixer en un ambient deplorable; la seva infància es va veure marcada per la pobresa, els abusos i l’alcoholisme de la seva mare, fins que una tragèdia va esguerrar la família. Nick té 33 anys, acaba de sortir de la presó. El seu germà és ionqui i pare solter.
Encara no han acabat l'escola primària, però Nick i el seu germà petit ja coneixen la pobresa, els cops i l'alcohol. Encara que són nois dur
s, es diverteixen amb el seu nou germà, nascut fa a penes unes setmanes, i intenten pal·liar les deficiències d'una mare alcohòlica, alimentant el bebè, cuidant-lo i donant-li afecte. Malgrat ser de curta durada, aquesta llampada d'esperança els perseguirà durant tota la seva vida.
És hivern, i Nick, ara un home de trenta i pocs anys, viu en un lúgubre apartament de protecci
ó oficial. Malhumorat, angoixat, li costa controlar la seva ira i obrir-se als altres. No aconsegueix tornar a connectar amb el seu germà petit. Es dedica a aixecar peses, i quan amb l'esforç no n'hi ha prou per foragitar els mals records i la solitud, torna cap a la cervesa més forta que pot permetre's. Diferents circumstàncies faran que els germans tornin a retrobar-se.

Dijous 12 de maig
21'30 h. Ateneu de Cerdanyola