26 de gener - El Ilusionista


 L'Illusioniste, de Sylvain CHomet | França i Regne Unit, 2010 - 80 min. Color. VOSE Les primeres estrelles del rock van sorgir a França a finals dels anys cinquanta, i això va provocar que els artistes tradicionals perdessin la feina. És el que li passa al nostre protagonista, un il·lusionista del qual no en sabem el nom. S'han acabat per a ell les actuacions a teatres i cafès; s'han acabat les festes i els aplaudiments del públic. L'il·lusionista es veu obligat a emigrar a Escòcia, on coneix una jove, Alice, que canviarà la seva vida per sempre.
Com l'electricitat encara no ha arribat al seu petit poble del nord, Alice està convençuda que l'il·lusionista fa màgia de veritat. És tan innocent que s'empassa tots els trucs, igual que la resta de veïns. L'il·lusionista li agafa carinyo i accepta emportar-se-la a Edimburg perquè l'ajudi a muntar un nou espectacle. Alice es converteix, així, en la filla que mai va tenir; i ell, en el pare que ella va perdre.
L'història original de 'L'illusionniste' es basa en unes cartes que el mític Jacques Tati va escriure a la seva filla en la dècada dels cinquanta.


21'30 h. Ateneu de Cerdanyola