Escrit als xiscnèfils

  Benvolguts/des xiscnèfils,

  Aviat tornem a començar amb les nostres projeccions de la segona part de la temporada. Us volem donar la benvinguda i també les gràcies per fer possible amb la vostra assistència que puguem continuar   amb  aquesta tasca que tant ens agrada.

  En finalitzar la temporada al juny, alguns de vosaltres ens veu preguntar quin era el motiu pel qual acabaven la programació tant aviat. Aquestes preguntes ens van fer decidir a donar-vos una sèrie d’informacions sobre el funcionament de l’entitat amb la finalitat que pugueu entendre millor algunes de les nostres decisions respecte a la programació.

  En primer lloc us hem de dir que el Xisc és una associació sense ànim de lucre que la composem (en aquest moment), dotze socis que participem de forma absolutament voluntària i paguem una quota de 50€ anuals. Els socis del Xisc, tenim drets i deures. El dret d’assistir a totes les projeccions de cinema i els deures de participar activament en aquelles activitats que se’n deriven de la nostra activitat: assistir a les reunions, programar, portar la gestió amb la Federació de cineclubs, presentar pel·lícules, taquilla, comptabilitat, elaborar el full d’informació sobre la pel·lícula que us entreguem cada dijous...

  Quan decidim  si programem  més o menys pel·lícules està en funció del pressupost de què disposem.  La nostra economia està basada en les aportacions dels socis, i les que feu cada nit tots/es aquelles persones que veniu al cinema que aporteu més del 50% del pressupost anual. També tenim un conveni amb la Regidoria de cultura de l’Ajuntament que ha anat disminuint des de fa uns quants anys. Fa uns anys l’Ajuntament a part del conveni,  es feia càrrec de les despeses de transport de les pel·lícules i el pagament del projeccionista. Progressivament, ens ha anat traspassant aquestes despeses a l’associació i la seva aportació globalment, en aquests moments és inferior a la d’anys anteriors. Tot i això agraïm la seva col·laboració i suport.

  D’altra banda,  l’ apujada de l’IVA ens ha encarit molt cada una de les projeccions. Cada pel·lícula que passem té un cost que oscil·la entre 500 i 600€. ( lloguer, drets d’autor  transport, projeccionista, fotocòpies IVA i % de la Federació per fer-nos les gestions).  

  Degut a totes aquestes qüestions és que ens veiem obligats a fer més curta la programació per poder  mantenir-la setmanalment.  És per això que la vostra assistència és imprescindible per poder donar continuïtat a aquest projecte que l’any 2014 en  farà 20 anys.
Animeu als vostres amics, amigues i familiars que vinguin  cada dijous al cinema.

  Us esperem cada setmana.


  Junta dels Xiscnèfils.