Realitat o ficció

La història ens demostra que un dels somnis del ser humà ha estat sempre poder crear una ment mecànica artificial o un ser semblant a nosaltres.

Actualment, els notables avenços de la bioquímica i de la biologia molecular, ens donen una perspecticva de què en un futur no massa llunyà serem capaços de manipular i alterar la cadena genètica humana amb la finalitat de crear sers semblants, i fins i tot idèntics, com ja s’ha aconseguit, amb relatiu èxit, amb experiments amb animals.

Quins debats s’establiran entorn a aquesta alteració biològica?

Què en dirà l’ètica de tot això?

Com respondrà la societat?

Aquests possibles “replicants” es plantejaran, com ho ha fet desde temps immemorials el ser humà, ...

Qui som?,d’on venim?,on anem?,qui ens ha creat?

I encara més...els sentiments, la passió?

L’alteració genética, els nous codis, la sofisticada tecnología del futur, faran que desaparegui l’amor?

Código 46 Dijous 9 de febrer 2006

Dirigida per Michael Winterbottom (Wonderland, 24 Hour Party People, Welcome to Sarajevo), guanyador de l’Os d’or a Barlin 2003 per In this World, dirigeix a Samantha Morton I a Tim Robins en aquesta nova història emmarcada en un futur pròxim I perfectament reconeixible, plena de punts en comú amb el nostre temps.

Combinació d’elements d’història romàntica, de thriller tipus film noir, i fins i tot de la mitologia grega, i amb una bona exploració de les possibles conseqüències emocionals derivades de la clonació humana.

Olvídate de mi Dijous 16 de febrer 2006



Joel rep un terrible cop quan descobreix que la seva novia Clementine ha fet que esborrin de la seva memòria tots els records de la seva turmentosa relació.

Així comença aquesta història dirigida per Michel Gondry i protagonitzada per un irreconeixible Jim Carrey i la seva companya d’interpretació Kate Winslet.

Història realment innovadora que s’explica des del més profund de la ment, des dels records i l’oblit. Serà una lluita mental per a retenir l’amor?...o potser per només guardar-ne algun petit record a la memoria.

Blade Runner Dijous 23 de febrer 2006

Rerpetirem projecció d’aquest clàssic, que no podia faltar en un cicle com el que plantegem.

Los Ángeles, novembre 2019. En un futur de neó, de publicitat ubicua i de vapors gairebé mastegables, Harrison Ford persegueix, per una deshumanitzada i mestissa magalòpolis, unes maquines amb ànsia d’immortalitat. Què dir d’un dels grans clàssics de la ciència-ficció? Magistral en el seu desenvolupament, brillant en el format, i inquietant en el trasfons.

Després d’ Alien (1979), Ritley Scott torna ha deleitar-nos amb un altre film sublim, insuperable i adult. Cal veure-la.

Dijous 9 de febrer 2006 Código 46

Dijous 16 de febrer 2006 Olvídate de mi

Dijous 23 de febrer 2006 Blade Runner