Cicle Va de sexe

Va de sexe, . El XISC ja ha projectat pel•lícules en que el sexe era protagonista o, senzillament, el fil conductor. Aquest cicle, però, té una doble vessant, per una banda, pretenem fer un repàs en l’evolució de la conceptualització del sexe (les experiències i els tabús creats al seu voltant) i, alhora, explorar les relacions atípiques. Esperem que la tornada de les vacances sigui el més plaent possible, i confiem que el cicle sigui del vostre agrat...


Kinsey. 6 d’octubre 2005
de Bill Condon, EEUU i Alemanya, 2004, 118m.

En 1948, l’Alfred Kinsey va ser un home que canviaria la cultura americana creant una gran sensació amb el seu llibre "El comportament sexual en homes barons". Amb aquest llibre, va aconseguir que centenars de persones es preguntessin sobre els aspectes més íntims de les seves vides. Alhora, va provocar l’augment del dubte i de la vergonya en una societat on el sexe era tabú. De fet, el seu treball es va convertir en un dels debats més intensos del segle passat. Bill condon, amb el seu film, explica la història d’aquest agosarat científic.
Bill Condon, premiat director de "Gods and Monsters" i guionista de "Chicago", realitza aquest biopic sobre el pioner de la investigació sexual humana, Alfred Kinsey (Liam Neeson). El film avarca sis dècades(des de la infantesa en els primers anys de 1900 fins la seva mort en 1956). En la seva estrena va obtenir bones crítiques i la nominació a l’Oscar per Laura Linney com a millor actriu secundària.

Secretary. 20 d’octubre 2005
d’Steven Shainberg, EEUU, 2002, 111m.

Aclamada cinta de cine independent. La protagonista, Lee Holloway (Maggie Gyllenhaal) té el pitjor dels currículums quan decideix sol•licitar un lloc de treball com a secretària en un bufet d’advocats. Tot i que acaba de sortir d’una institució mental, la jove aconsegueix el treball de secretària a les ordres d’un misteriós advocat, amb el que s’embarcarà en una relació personal més enllà de la purament laboral.
Aquest cinta és guanyadora, entre d’altres, del Premi Especial del Jurat en el prestigiós Festival de Cine Independent de Sundance, amb menció específica a la seva originalitat. És una àcida comèdia d’humor negre, amb pinzellades eròtiques que transporta a l’espectador a una historia d’amor poc convencional.

06 d’octubre Kinsey, de Bill Condon
20 d’octubre Secretary, d’Steven Shainberg