Prime (Secretos Compartidos)

Horari : Tots els dijous del primer semestre
de 20:00 a 21:30 a l'Ateneu De Cerdanyola.
Preu : 40 € (per a no socis) 30€ (per a socis)
Inscripcions a l'Ateneu de Cerdanyola o enviant un mail a xiscnefils@gmail.com
- 8 de juny -
7 Vírgenes
de Alberto Rodríguez, Espanya, 2005Un estiu en un barri obrer i marginal d’una ciutat del sud. Tano un adolescent que cumpleix condemna en un centre de reforma, reb un permís especial de 48 hores per assistir al casament del seu germà Santacana. Durant el temps que dura el permís, Tano es retroba amb el seu millor amic, Richi, i es llança a viure aquestes hores amb el propòsit de divertir-se, fer tot el que li estava prohibit en el centre: s’emborratxa, es droga, roba, estima i fonamentalment, torna a la vida. Se sent lliure i exerceix aquesta llibertat amb tota la força i l’atreviment de l’adolescència. Però a mesura que passa el temps fora del centre, Tano també assisteix a l’enfonsament de tots els seus referents: el barri transformat; la família, l’amor, i l’amistat. Més enllà d’un permís de 48 hores, la llibertat de Tano es converteix en un viatge imposat cap a la maduresa.
No deixeu de visitar la pàgina web de la pel·lícula www.7vírgenes.com. Molt recomanable!
Quan ens vàrem plantejar aquest cicle, la nostra idea va ser voler tractar un tema de tanta sensibilitat social desde dos punts de vista tant diferents, com el d’una perspectiva europea i una altra tant diferent com la cultura coreana. Totes dues són unes excel·lents pel·lícules on la violencia no explícita està present en cadascuna de forma ben diferent.
20 d’abril Samaria ( Samaritan gils) de Kim Ki – Duk Corea del Sud 2004.
Kim ki –Duk és un director amb una filmografia extensa però no exenta de polèmica. El gust per a cada una de les seves pel·lícules sempre és un risc, però del què no hi ha cap dubte és que les seves pel·lícules són impredecibles i desbordants d’idees. El seu cinema té la capacitat d’explicar petites històries on les paraules perden sentit, històries que en un altre context resultarien irrisòries o imposibles però que la radicalitat del coreà converteix en sensibles i poderosament hipnotitzadores.
Yeo- jin ( Kwak Ji – min) encara no ha fet vint anys i viu amb el seu pare. La seva millor amiga, Jae-young ( Seo Min-jeong) es dedica a la prostitució. Yeo –jin és quelcom com la seva màneger ja que li controla els seus clients. Quan el seu pare ho descubreix ha de lluitar entre l’amor que sent per ella, i l’aceptació de què s’ha fet gran.
27 d’abril, Princesas de Fernando León de Aranoa Espanya 2005
Fernando León de Aranoa va entrar en la indústria del cinema per la porta gran. Ja la seva primera pel·lícula “Familia”, va ser gardonada amb el Goya a la millor direcció, entre d’altres “Los lunes al Sol” va obtindre
Princesas, la seva darrera pel·lícula planteja la història de dues dones, dues prostitutes, dues princesas. Una es diu Caye, l’altra Zulema, una princesa desterrada, que cada dia viu l’exili forçòs de la desesperació. Quan es coneixen estan en llocs diferents, gairebé enfrontats, però no traguen a entendre que encara que a certa distància , les dues caminen en la corda fluixa. De la seva complicitat neix aquesta història.
Organitza cineclub xiscnèfils amb el suport de l’Ajuntament de Cerdanyola
![]() |
Actualment, els notables avenços de la bioquímica i de la biologia molecular, ens donen una perspecticva de què en un futur no massa llunyà serem capaços de manipular i alterar la cadena genètica humana amb la finalitat de crear sers semblants, i fins i tot idèntics, com ja s’ha aconseguit, amb relatiu èxit, amb experiments amb animals.
Quins debats s’establiran entorn a aquesta alteració biològica?
Què en dirà l’ètica de tot això?
Com respondrà la societat?
Aquests possibles “replicants” es plantejaran, com ho ha fet desde temps immemorials el ser humà, ...
Qui som?,d’on venim?,on anem?,qui ens ha creat?
I encara més...els sentiments, la passió?
L’alteració genética, els nous codis, la sofisticada tecnología del futur, faran que desaparegui l’amor?
Código 46 Dijous 9 de febrer 2006
Dirigida per Michael Winterbottom (Wonderland, 24 Hour Party People, Welcome to Sarajevo), guanyador de l’Os d’or a Barlin 2003 per In this World, dirigeix a Samantha Morton I a Tim Robins en aquesta nova història emmarcada en un futur pròxim I perfectament reconeixible, plena de punts en comú amb el nostre temps.
Combinació d’elements d’història romàntica, de thriller tipus film noir, i fins i tot de la mitologia grega, i amb una bona exploració de les possibles conseqüències emocionals derivades de la clonació humana.
Olvídate de mi Dijous 16 de febrer 2006
Joel rep un terrible cop quan descobreix que la seva novia Clementine ha fet que esborrin de la seva memòria tots els records de la seva turmentosa relació.
Així comença aquesta història dirigida per Michel Gondry i protagonitzada per un irreconeixible Jim Carrey i la seva companya d’interpretació Kate Winslet.
Història realment innovadora que s’explica des del més profund de la ment, des dels records i l’oblit. Serà una lluita mental per a retenir l’amor?...o potser per només guardar-ne algun petit record a la memoria.
Blade Runner Dijous 23 de febrer 2006
Rerpetirem projecció d’aquest clàssic, que no podia faltar en un cicle com el que plantegem.
Los Ángeles, novembre 2019. En un futur de neó, de publicitat ubicua i de vapors gairebé mastegables, Harrison Ford persegueix, per una deshumanitzada i mestissa magalòpolis, unes maquines amb ànsia d’immortalitat. Què dir d’un dels grans clàssics de la ciència-ficció? Magistral en el seu desenvolupament, brillant en el format, i inquietant en el trasfons.
Després d’ Alien (1979), Ritley Scott torna ha deleitar-nos amb un altre film sublim, insuperable i adult. Cal veure-la.
Dijous 9 de febrer 2006 Código 46
Dijous 16 de febrer 2006 Olvídate de mi
Dijous 23 de febrer 2006 Blade Runner
La vida de l’escriptor Joaquim Sóñez, es veu interrumpuda amb l’arribada del jove Manuel Cueto, enviat per l’editorial amb la finalitat de què faci la supervisió de la redacció de la seva darrera novel•la. Al llarg dels dies i per mitjà de la seva tasca d’escriptor, el jove periodista s’anirà endinsant en els records i la vida del portenyo.
És una pel•lícula ambientada en els anys 60 argentins, amb una actuació impecable de José Sacristán. Forma pert de la trilogía d’Aristain. “ Un lugar en el mundo” i “Lugares comunes” totes dues han estat projectades pel XISC.
26 de gener Senyora Beba
Jorge Gaggero , Argentina / Espanya 2005. 87’ Color.
Beba (59 anys) va saber ser una dona de casa bona. Va ser l’ama i senyora d’una casa de cosmètics, però de cop es troba obligada a treballar com a venedora porta a porta de productes de bellesa.Dora (51anys) va arribar als 16 anys desde la provincia del Chaco per a treballar en la casa de la senyora Beba. De mica en mica amb el sou, ha anat constuint una caseta a la periferia de Buenos Aires, tot i què, no la pot acabar per què la senyora Beba li deu el sou de sis mesos. Beba li ha promès buscar els diners que li deu per pagar-li.
Totes dues descobreixen les coses que les separan i també el carinyo que ha anat construint al llarg dels 30 anys de convivencia.
02 de febrer, El viento
Eduardo Mignogna, Argentina / Espanya 2005 100’ Color.